One moment please...
Mimaki Tiger-1800B productieprinter voor textiel legt de lat hoger
‘Earn Your Tiger Stripes’ daagt klanten uit om hun tijgerstrepen te verdienen door mee op de kar te springen van de transformatie van analoog naar digitaal op het gebied van textiel en kleding
14 Feb 2018

Amsterdam, 14 februari 2018

Mimaki, een toonaangevende fabrikant van grootformaat inkjetprinters en snijsystemen, heeft aangekondigd dat textiel- en kledingprofessionals haar Tiger-1800B productieprinter voor textiel warm onthaald hebben tijdens demonstraties op een reeks vakbeurzen in 2016 en 2017. De Tiger-1800B is beschikbaar in versies voor direct-op-textiel (reactieve inkt) en sublimatie (hittetransfer). Dankzij zijn maximale printsnelheid van 385 m² per uur past de Tiger-1800B perfect in hoogvolume productieomgevingen die traditioneel met analoge drukprocedés drukten en nu ten volle de vruchten van digitaal drukken willen plukken voor hun toepassingen met hogere volumes. Tegelijkertijd maakt hij het mogelijk om kleine runs, gepersonaliseerde en op maat gemaakte stoffen en kleding, en samples efficiënter en rendabeler te produceren.

“Mimaki was al in 1998 een voorloper op het gebied van digitale textielbedrukkingen”, zegt Ronald van den Broek, General Manager Sales bij Mimaki Europe. “Sindsdien hebben wij een diepgaande ervaring opgebouwd op het gebied van het digitaal bedrukken van textiel en hebben wij een robuust portfolio voor textielprinten ontwikkeld. Wij hebben ook een toonaangevende reeks inkten op de markt gebracht waarmee onze printers vrijwel elke stof op de markt van bedrukkingen kunnen voorzien. Met de Tiger-1800B hebben we de overstap gemaakt van oplossingen voor het instap- en middensegment naar ook een volwaardig productiemodel, dat zal helpen bij het versnellen van de transformatie van analoog naar digitaal die de branche momenteel doormaakt. Digitaal textieldrukken, dat in de afgelopen vijf jaar met gemiddeld 30% gegroeid is, staat volgens ons voor een fase van exponentiële groei in de loop van de komende jaren, zeg maar de start van een hockeystickgroeicurve.”

Van den Broek wijst erop dat merken en retailers een belangrijke drijvende kracht zijn achter de digitale transformatie: ze zoeken naar manieren om vaker snel wisselende collecties te produceren en voorraden en verspilling in de supply chain te beperken. “Als op zaterdag een bestelling binnenkomt, zo horen we van onze klanten, kunnen winkels het de volgende zaterdag al op voorraad hebben. Goed voor een nooit geziene snelheid in de branche”, zegt hij. Het digitaal bedrukken van textiel doet ook iets aan de massale vervuiling die toegeschreven wordt aan de textielindustrie als een van ’s werelds grootste vervuilers. “Vooral in Europa zetten overheden stappen in de richting van het beteugelen van deze zware vervuiling, en dan vooral de pollutie die de waterkwaliteit aantast”, zegt hij. “Naarmate voor steeds meer textielproducties de overstap gemaakt wordt naar digitaal, zullen we minder vervuiling door de industrie te zien krijgen. Met productiemachines zoals de Mimaki Tiger-1800B kunnen fabrikanten van kleding en huishoudelijke artikelen voordeel halen uit digitale technologie om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Zo brengen ze een duurzamere bedrijfsvoering tot stand. Tegelijkertijd bieden ze merken en retailers de voordelen die zij zoeken.”

Vaste voet aan de grond krijgen in het hart van de textielmarkt

In een ander initiatief om de groei van digitaal drukken in de textiel- en kledingmarkt te stimuleren, is Mimaki Europe midden 2017 een joint venture aangegaan met BOMPAN, een toonaangevende distributeur in Italië. Van voorbehandeling tot nabehandeling: het doel van deze joint venture is het aanbieden van totaaloplossingen die specifiek gericht zijn op de textiel- en kledingmarkt en tegelijkertijd digitalisering binnen deze markt bevorderen. Om te zorgen voor een gestroomlijnd end-to-end digitaal ecosysteem voor textiel via één en dezelfde aanbieder, heeft Mimaki La Meccanica overgenomen, een producent van digitale textielprinters met meer dan 40 jaar ervaring in de markt, en Rimslow Global, een toonaangevende producent van machines voor voor- en nabehandeling van textiel.

Van den Broek besluit: “Er liggen enorme kansen in de transformatie van analoog naar digitaal op het gebied van textiel en kleding, niet alleen voor Mimaki, maar ook voor onze klanten en de merken en retailers die zij ondersteunen. Als aanbieder van duurzame digitale oplossingen zoals de Tiger-1800B, die de snelheid en kwaliteit levert waar de markt steeds meer om vraagt, zijn wij er trots op een leider te zijn in dit belangrijke marktsegment, waar het gonst van de activiteit. We zijn ervan overtuigd dat deze printer producenten echt kan helpen om hun strepen te verdienen in textieldruk.”

Meer informatie over Mimaki’s Tiger-1800B en over haar Earn Your Tiger Stripes campagne is beschikbaar op www.mimakieurope.com/tigerstripes.

--- EINDE ---


Over Mimaki

Mimaki is een van de grootste producenten van grootformaat printers en snijmachines voor de sign/graphics-, textiel/kleding- en industriële markten. Mimaki ontwikkelt het complete productassortiment voor elke productgroep: hardware, software en de bijbehorende verbruiksartikelen zoals inkten en snijmessen. Mimaki biedt innovatieve betrouwbare producten van hoge kwaliteit die gebruikmaken van inkjettechnologie met inkten op waterbasis, latexinkten, solventinkten en UV-drogende inkten. Om te voldoen aan de behoeften voor een breed scala aan toepassingen op de markt, ontwikkelt Mimaki geavanceerde on-demand digitale printoplossingen. Mimaki Engineering Co. Ltd., (President: Kazuaki Ikeda) Nagano (Japan), is genoteerd aan de Tokyo Stock Exchange, Inc.

Downloads
LANGUAGES
Message us