One moment please...
Optimum Group vertrouwt op stabiliteit en continuïteit van Esko
Innovatieve en bewezen technologie geeft de doorslag
19 Oct 2017
Gent (België), 19 oktober, 2017 – Optimum Group telt momenteel vijf drukkerijen, gespecialiseerd op het gebied van UV Flexo rotatiedruk en digitaal drukwerk. Het is een sterke top 3 speler in de Benelux van zelfklevende etiketten en flexibele verpakkingsoplossingen. De groep sprak onlangs zijn blijvend vertrouwen uit in de oplossingen van Esko ( www.esko.com).

De bedrijven binnen Optimum Group (Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max Aarts, W&R Etiketten en EPB) zijn gevestigd in Nederland en België. Ze leveren hoofdzakelijk aan afnemers in food, retail, cosmetica, pharma, home & personal care, logistiek en de chemische industrie. Met een modern machinepark met onder meer 19 UV Flexo drukpersen en 7 digitale machines, neemt technologie een vooraanstaande plaats in binnen de groep.

Esko oplossingen voor elke behoefte

“De verschillende entiteiten binnen de Optimum Group doen nu al een beroep op Esko voor uiteenlopende oplossingen,” vertelt Norbert Arkenbout, Accountmanager bij Esko. “Zo maken Vila en W&R Etiketten gebruik van onze volledige geïntegreerde ERP/MIS – prepress workflow automatisatie tool Automation Engine en binnenkort gaat Max Aarts van start met dit prepress workflow systeem. Etiket Nederland en EPB in België gebruiken onze andere tools zoals Artpro, DeskPack, Studio 3D en onze RIP software oplossingen. Tevens gaat de groep binnenkort gebruik maken van onze online approval tool Webcenter.”

Bewezen technologie

Theo Noordman van Optimum Group, bevestigt: “Een paar van onze drukkerijen maakten al gebruik van Esko software. Na een informatie- en offerteronde besloten we om de oplossingen organisatiebreed te integreren. Wij willen als groep een en dezelfde uitstraling hebben in alles wat we op de markt brengen. Dus is gemeenschappelijke software voor ons aangewezen.”

Noordman concludeert: “Wij hebben goede redenen voor de beslissing om verder samen te werken met Esko. Zij zijn ervaren stabiel, innovatief en hebben een bewezen technologie met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Zoals Esko voortdurend nieuwe software ontwikkelt, zo moeten wij werk maken van steeds betere verpakkingen met een optimale uitstraling. In die zin kunnen we elkaar wederzijds versterken.”

Over Optimum Group ( www.optimumgroup.nl)

Optimum Group™ bestaat vandaag uit Etiket Nederland, Vila Etiketten, Speciaal drukkerij Max Aarts, W&R Etiketten en EPB. De bundeling van krachten resulteert in een unieke combinatie van expertise op het gebied van UV Flexo rotatiedruk en digitale druk van zelfklevende etiketten, bedrukte banderollen, aanlijmetiketten, booklet & meerlaags etiketten, security etiketten, sleufetiketten, plakband, foliën, shrink sleeves en diverse flexibele verpakkingsoplossingen.

Optimum Group™ is binnen zijn vakgebied een sterke top 3 speler in de Benelux met meer dan €60 miljoen omzet en 260 medewerkers.

Over Esko ( www.esko.com)

Verpakkingen eenvoudig gemaakt. Esko helpt zijn klanten om de beste verpakkingen te maken voor miljarden consumenten.

Het Esko productportfolio ondersteunt en beheert de verpakkings-, druk- en printprocessen voor merkeigenaars, retailers, ontwerpers, premedia- en prepressbedrijven, verpakkingsproducenten en converters. Bij 9 op de 10 retailverpakkingen worden Esko oplossingen gebruikt voor verpakkingsbeheer, itembeheer, artworkcreatie, structureel ontwerp, prepress, 3D-visualisatie, flexoplaatvervaardiging, workflowautomatisering, kwaliteitsgarantie, samplecreatie, palletisering, samenwerking in de verpakkingsketen en/of productie van signage en displays.

De Esko oplossingen bestaan uit een uitgebreide suite van software en twee hardwareproductlijnen: enerzijds CDI laserbelichters en UV-belichtingssystemen voor het CtP-proces (Computer to Plate) voor flexo en anderzijds Kongsberg digitale snijsystemen. Het bedrijf verzorgt ook complementaire professionele dienstverlening, training en consultancy.

Enfocus, aanbieder van een suite van automatiseringsoplossingen en tools voor PDF-kwaliteitscontrole voor drukkers en printbedrijven, uitgevers en grafische ontwerpers, is een dochteronderneming van Esko. Ook MediaBeacon, aanbieder van DAM-oplossingen (Digital Asset Management), is een onderdeel van de Esko familie.

Esko telt wereldwijd ongeveer 1.500 medewerkers. Het heeft zijn hoofdkantoor in Gent (België) maar zijn sales- en serviceorganisatie staat dagelijks in contact met klanten over de hele wereld.

Esko is een bedrijf van Danaher ( www.danaher.com).

Downloads
Message us